måndag 4 maj 2009

Patrick Vercambre - Ingooigem








Patrick & Gervais Vercambres duvslag

Patrick Vercambre träffade vi förra hösten på Golden Wing Ceremony, vi satt vid samma bord under festen och hade en fantastisk trevlig kväll, innan vi skilldes åt så lovade vi att vi vid vårt nästa besök i Belgien komma hem till honom och se på hans duvor men även se hans studio där han fotograferar duvorna. För mig är Patrick den som tar de mest naturliga bilderna på duvor, har redan innan vi blev bekanta ansett honom som den för närvarande bästa duvfotografen. Patrick tävlar tillsammans med sin bror Gervais under namnet Gebr. Vercambre.

Patrick som har tävlat med duvor i många år, det är de senaste åren han har gått upp i "tungviktsklassen" - långdistans, har byggt upp en imponerande samling duvor, de flesta kommer från hans granne och gode vän Etienne Devos men även några praktexemplar från Emiel Denys i Tielt har sin plats i avelsslaget.

Vid vår ankomst lördag morgon så hade duvorna redan kommit från tävlingen Roye 130 km, Patrick hade sänt 6 duvor och den första blev stämplad 09:40:21, andra 09:40:52 och vid vår ankomst strax efter 10:00 var alla 6 hemma. Patrick säger att det kan räcka till en topplacering, hans gode vän Etienne Devos har stämplat fyra minuter före honom men har lite kortare avstånd, vi får se senare när vi åker till klubben. Klubben Patrick tävlar i nu i början på säsongen är en liten klubb som heter "De Sportvriend" och ligger i Zwevegem.
Vi kommer in i klubben, ungefär 40 personer finns redan på plats, alla röker och har ett glas öl i handen. Det råder det en livlig diskution om dagens tävling, vi möter Etienne Devos slagskötare som visar oss stämplingslistan - imponerande!
Etienne sänd 55 duvor och hans första duva var hans första nominerade, den andra var hans fjärde och den fjärde duvan var hans 3:e nominerade. Etienne vinner hela tävlingen, men han har bara två duvor före Patrick så det är en nöjd Patrick som kör oss tillbaks till slaget.
Väl tillbaks igen så visar Patrick oss hela hans studio, där han tar alla sina duvbilder. Nu är det lågsäsong med att fotografera duvor, men vänta bara tills vi kommit in i mitten på säsongen och under hela hösten, det är tur att jag har min bror som hjälper mig med duvorna annars skulle jag inte hinna med allt säger Patrick.
Vill ni se några av hans "mästerverk" med kameran kolla då in denna sida:



"De Sportvriend" klubben i Zwevegem


Lars Åke Nillson & Patrick Vercambre

Ungduveslaget hos Gebr. Vercambre

Inga kommentarer: